Jort Kelder

Jort Kelder is journalist, presentator, televisiemaker en stukjesschrijver. Zelfverklaarde luis in de pels van ondernemend Nederland en heeft, wellicht tegen zijn ‘rechtse’ reputatie in, een klein hart dat klopt voor menig Goede Zaak. Hij kaart onrecht en misstanden onverbloemd aan, meer dan eens ten koste van zichzelf. Kelder is beroemd geworden als de hoofdredacteur van Quote die de vermogens van tout Nederland publiceerde en de inmiddels vermaarde Quote500.    

Sinds hij Quote verliet, heeft hij naast het oprichten van de 'site voor de kantoorklerk' www.925.nl, zich ontwikkeld als televisiepresentator bij de programma’s Parla, Bij ons in de PC, Dragons Den, Profiel, Bij ons in de BV, De Stelling van Nederland en het door hem zelf bedachte Hoe heurt het eigenlijk?

Hij is een van de weinige, zo niet de enige presentator, die zo vilein en innemend tegelijk is. Misschien omdat hij voor zichzelf nog het meest streng is. Het resultaat is een integere, scherpe, snelle, kritische, eerlijke en buitengewoon aardige host, die bovendien goed geïnformeerd is. Of zoals hij het zelf zegt: geen slappe slijmjurk. Waarvan acte!

Vanaf 15 december 2017 presenteert hij Het pronkstuk van Nederland. In dit programma gaat hij op zoek naar dat wat ons definieert, dat wat het meest zegt over onze historie en dat wat ons het meest verbindt. In de categorieën erfgoed, ontwerp en kunst bepaalt Nederland wat ons ideale visitekaartje is.